Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εκλογές 2023 : Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Εκλογές 2023 : Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του.

Κοινοποίηση

Εκτός ψηφοδελτίων της Νεας Δημοκρατίας για τις ερχόμενες εκλογές ο Σπύρος Πνευματικός μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περι διαλογής ασθενών με καρκίνο.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρά τις δηλώσεις του με τις οποίες ζητάει συγνώμη, ενώ τόνιζε οτι έγινε παρερμηνεία των λεγόμενων του. Είχε προηγηθεί χθες το οργισμένο τηλεφώνημα του γραμματέας της ΝΔ, Παύλου Μαρινάκη στον ίδιο, όπου και του ζητούσε να βγάλει διορθωτική ανακοίνωση.

Με την προεκλογικη μάχη να μαίνεται και την κοινωνία να μιάζει αναστατωμένη απο τα λεγόμενα του, η αποχώρηση απο τα ψηφοδέλτια έμοιαζε πλεόν μονόδρομος

Σε σημερινή του ανάρτηση ο κος Πνευματικός δηλώνει ξεκάθαρα την απόσυρση του απο τον προεκλογικό αγώνα ενώ τονίζει οτι σε περίπτωση εκλογής του αυτός θα παραδώσει την έδρα του.

Η δήλωση Μητσοτάκη απο την Αιδηψο

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην Αιδηψό, ανακοίνωσε ότι ο Σπύρος Πνευματικός τίθεται εκτός εκλογικού αγώνα (όχι από τα ψηφοδέλτια, έχουν εγκριθεί από τον Άρειο Πάγο και δεν μπορούν να αλλάξουν τώρα) κι ότι θα παραιτηθεί και θα παραδωσει την έδρα αν εκλεγεί. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική Μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βόρεια Εύβοια όπου περιοδεύει.

Οι επίμαχες δηλώσεις και η ανασκευή

Ο κος Πνευματικός είχε δηλώσει εχθές ότι «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται…».

Η δήλωση του αυτή εκλείφθηκε σαν διαπίστωση ότι θα πρέπει σε περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο να λαμβάνεται υπόψη το κόστος στην απόφαση για την συνέχιση της θεραπείας τους ή μη. Κάποιοι μίλησαν για κοινωνικό αυτοματισμό και δέν έλειψαν και οι αντιδράσεις υγειονομικών που τόνισαν οτι η υγεία πρέπει να μπαίνει πάνω απο τα κέρδη.

Ο ίδιος προέβη σε διευκρινιστική δήλωση στη συνέχεια μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη ο οποίος τον κάλεσε στο τηλέφωνο κι εξέφρασε την έντονη δυσφορία του.

Σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε: «Σήμερα το πρωί, είχα μία συζήτηση επιστημονικού καθαρά περιεχομένου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ πάνω στα θέματα της υγείας. Δυστυχώς, κάποια από τα λεγόμενά μου, δεδομένου και του περιορισμένου χρόνου που είχα να αναλύσω ένα τόσο δύσκολο θέμα, παρερμηνεύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένες φράσεις από κάποιους που σκόπιμα θέλησαν να τα διαστρεβλώσουν.

Ως δημόσιος λειτουργός της υγείας, όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου, έχω αποδείξει εμπράκτως την αγάπη μου προς τον ασθενή και την ξεκάθαρη και βαθιά πεποίθησή μου ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και αποτελεί απόλυτη αξία. Με αυτό τον γνώμονα κινήθηκα πάντα κι αυτό αποτελεί απαράβατη αρχή για μένα και στην επιστημονική μου προσφορά, αλλά και στην πολιτική μου δραστηριότητα.

Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά, αν κάποια από τα λεγόμενά μου άφησαν οποιοδήποτε περιθώριο παρερμηνείας».

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

To Kalami
Hellenic24.gr Png

Το hellenic24.gr ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο ενημέρωσης με 150 ενημερωτικά site σε όλη την Ελλάδα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

@2023, All Right Reserved. Designed and Developed by Digital Cities IKE

Screenhunter 7589 1 1024x91
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?